Yoga i skolen af Hanne Mouritsen og Vivi Solveig Sørensen er en ny bog om, hvordan du nemt får introduceret yoga i skolen, som et redskab til at skabe ro i klassen eller til at få løftet energien til et højere niveau. Der er mulighed for at udvælge den form og det mål, som matcher det tidspunkt og den undervisningsituation, som du står i. Klik, køb og læs mere her >>

Yoga i skolen af Hanne Mouritsen og Vivi Solveig Sørensen er en bog, der er målrettet både læreruddannelsen og pædagoguddannelsen. Bogen er målrettet både lærere og pædagoger, som underviser børn fra 0 til 10’ende klasse, herunder idrætsundervisere, speciallærere samt lektorer på selve pædagog- og/eller læreruddannelsen.

Hanne Mouritsen og Vivi Solveig Sørensen har lavet undervisningsforløb i at bruge yoga til skolebørn for både lærere og pædagoger i årevis. Lærere og pædagoger har som bekendt en travl hverdag, og på den baggrund er denne bog dejlig overskuelig og let at gå til. En god bog til at ændre på den måske fastgroet undervisningsform på en ny inspirerende måde. Praktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kan anvende bogens indhold, der er et væld af muligheder for at afprøve implementering af netop Yoga i klasseværelset.

Yoga i skolen af Hanne Mouritsen og Vivi Solveig Sørensen er udgivet af forlaget Yogaiskolen.dk, og bogen er på 127 sider. Klik, køb og læs mere her >>

Yoga i skolen af Hanne Mouritsen og Vivi Solveig Sørensen

Yoga i skolen gennemgår og præsenterer enkle og konkrete ideer og redskaber til at skabe en roligere hverdag i en til tider tumult og hektisk skoledag. Denne praktiske opslagsbog kan bruges i klasselokalet og der kræver ikke så meget. Bogen er designet af Petronella Design, og bogen “Yoga i skolen” er meget nem at finde rundt i. Dels fordi der er et godt indeks og der forekommer en masse gode konkrete eksempler på, hvordan du kan anvende Yoga i skolen og hvordan du nemt kan anvende Yoga i undervisningen. Du også nemt både se og slå op, hvordan du kan anvende Yoga i skolen i fag som matematik, dansk eller geografi.

Anmeldelse af “Yoga i skolen”

Yoga i skolen er en dejligt inspirerende bog, der er sat virkelig elegant op. Dette gør bogen dejlig nem og overskuelig at læse. De mange Yogaøvelser er gennemarbejdet og de er tilpasset målgruppen, og som anmelder, var jeg for at glad, at alle øvelserne havde en meget enkelt instruktion til de enkelte øvelser. Instruktionerne er skrevet, som et manuskript, der er nemt, at udføre “live” uden at skulle forberede en masse på forhånd. Du kan have bogen liggende i tasken eller i katederskuffen, og tage den frem og vælge øvelser ud “ad hoc”, når du har behov for det.

Samlet giver vi på Bøger.org 5 ud af 5 stjerner til bogen “Yoga i skolen” Bogen er en gennemarbejdet og flot illustreret bog. Yoga i skolen er en bog, der kan anvendes af alle pædagoger og undervisere i folkeskolen. Bogen kan anvendes uden nogen dyb viden om Yoga. Bogen er let og enkelt at gå til. Yoga i skolen blev også til Yoga i hjemmet, for vi måtte prøve øvelserne herhjemme, man kan ikke lade være, når man læser bogen. Klik, køb og læs mere her >>

Præsentation af indholdet i bogen “Yoga i skolen”

Bogen er inddelt i 13 sektioner/kapitler, heraf er de 7 sektioner farvekodet, så man nemt kan finde den sektion, man leder efter og man kan nemt slå en metode eller lidt inspiration op, når man har behov for at ændre energien eller stemningen i klasseværelset.

 1. Introducerende kapitel
  Dette kapitel præsenterer, hvordan bogen “Yoga i skolen” kan anvendes. Der er også en introduktion til, hvordan Yoga kan anvendes pædagogisk.
 2. Energien ned/ro (grøn).
  Dette kapitel fokuserer på, at du kan få ro på eleverne, og du kan sætte dem i gang med én eller flere rolige øvelser med titler som “bjerget”, “vippebroen”, “sommerfuglen”, “lyset”, m.fl. Alle øvelser er beskrevet i punktform og illustreret, så det er nemt at udføre øvelsen. Dertil er det nemt at anvende bogen, og instruere eleverne i de enkelte øvelser.
 3. Energien op (rød).
  Dette kapitel er fantastisk til at få energien op, specielt efter middag, hvor energien altid er reduceret efter frokostpausen. Der øvelser med navne som “det åbne hjerte”, “krokodillen”, “cobraen”, m.fl. Kapitlet er beskrevet i punktform og illustreret, så det er nemt at udføre øvelsen. Det er meget nemt at instruere eleverne i de enkelte øvelser.
 4. Fokusering og koncentration (gul).
  Dette kapitel kan anvendes “All round”, når børnene har behov for at få øvet fokus på bestemte opgaver, og øvelsen kan anvendes når børnene har brug for at opretholde en høj koncentration. Kapitlet indeholder øvelser benævnt som “træet”, “timeglasset”, “bjerget”, m.fl. Alle øvelser er beskrevet i punktform og de er illustreret, så det er nemt at udføre øvelsen. Dertil er det meget nemt at anvende bogen, og instruere eleverne i de enkelte øvelser.
 5. Samarbejde (turkis).
  Dette kapitel anvendes, når der skal laves gruppearbejde eller gruppeøvelser. Der er fokus på trivsel, tillid, relationer, accept af forskelligheder, fællesskabsfølelse og tryghed i spil. Øvelserne er benævnt som “skoven”, “to stole”, “detektiven og kamelen”, “sejlbåden”, m.fl. Disse øvelser er på samme måde som de forrige kapitler sat enkelt op i punktform og de er meget flot illustreret. På den måde er det er nemt, at udføre øvelsen. Det er meget nemt at anvende bogen, og instruere eleverne i de enkelte øvelser.
 6. Åndedrætsøvelser (blå).
  Din krop dit åndedræt, og dit hjerte er tæt forbundet med resten af kroppen. Har du et hurtigt og anstrengt åndedræt, så bliver din krop meget let anspændt, og du mister nemt din koncentration. Disse øvelser med åndedrættet er en god variationsøvelse, som du kan anvende for at variere de øvrige Yoga-øvelser i klassen. Der præsenteres også øvelser som “tæl til fem”, “brændehuggeren”, “humlebien”, “løven”, m.fl. Kapitlet og øvelserne er beskrevet i punktform, og de er flot illustreret. Dertil er det nemt, at udføre selve øvelsen og det er enkelt både at anvende bogen, og instruere eleverne i de enkelte øvelser.
 7. Meditation (lilla).
  Skoledagen kan meget let føles lang, og derfor er der brug for små åndehuller og dette kapitel indeholder gode værktøjer, som kan sættes i spil. Der er meditationsøvelser benævnt som hhv.: “havet”, genoplad batterierne”, “sten på panden” m.fl. Dette kapitel er struktureret en anelse anderledes, da der er tale om meditation. Øvelserne er enkelt sat op med en tekst, som du kan læse direkte op af fra bogen foran, mens I udfører meditationen. Så det kræver ikke den helt store forberedelse som underviser.
 8. Affirmationer (orange).
  Affirmationer er et kapitel med gode inspirerende lister, som du kan anvende til at rose og bekræfte børnene i deres færden. Du kan også anvende dette kapitel til, at instruere børnene positivt uden at skulle irettesætte dem. Et par eksempler er: 1. “Vi lytter, når andre taler”, hvilket en positiv måde at formulere: “I skal tie stille, når andre taler”. Eksempel 2. “Jeg går roligt på gangen” i stedet for at sige “Man må ikke løbe på gangen”. Der er mange både remser og gode inspirerende sætninger, som kan anvendes frit, for at etablere en ny tone eller for at få mobiliseret en ny energi i klassen.
  Kapitlet er delt op tre kategorier målrettet A. Den individuelle elev, B. Gruppen og C. Læring. Der er både remser og inspirerende sætninger.
 9. Praktiske eksempler på anvendelse af Yoga i skolen
  Et kapitel, der er praktisk inddelt i fagene: Dansk, Matematik og Geometri, hvor der er instruktioner og et væld af aktiviteter og øvelser. Dette kapitel vil jeg anbefale man læser igennem inden man går ned i klassen, da det kræver lidt forberedelse. Kapitlet er overskueligt, med masser af gode værktøjer til at få en ny vinkel på sin traditionelle undervisning .
 10. Praktiske eksempler på forløb
  Her er eksempler på, hvordan du kan anvende Yoga til hhv. de små klasser “indskoling”, de midterste klasser “mellemtrinnet”, og de sidste klasser i skolen “udskolingsforløbet”.
 11. Oversigt over Yogastillinger
  Her præsenteres yogastillingeri flotte illustrationer.
 12. Inspiration til litteratur, links og rekvisitter
  Her er der henvisninger til mere viden og inspiration.
 13. Register/indeks 
  Her er indekset over bogens indhold, og hele indekset er sat op med de anvendte farvekoder. På den måde kan du nemt se, hvilken sektion og sidetal, du skal springe frem til for, at læse det du har slået op. 

.

Herunder præsenteres bogen “Yoga i skolen” i en lille video. Se med og få en introduktion fra Hanne Mouritsen, som er den ene af de to forfatterinder:

Klik, køb og læs mere om bogen “Yoga i skolen” her >>

.