Lad verden falde til ro af Jens Michael Høy er en spændende bog om en tandlæges meget aktive liv og oplevelser. Klik, køb og læs mere her >>

Om bogen “Lad verden falde til ro af Jens Michael Høy

er bygget op med en række noveller med nedslag i karakteren: Oluf Fløite’s liv. Oluf er tandlæge, og er aldersmæssigt tæt på, at skulle lave store ændringer i sit liv, da han nærmer sig pensionsalderen. Oluf gør beslutter sig, at gøre sit bo op, i relation til både de negative sider, samt de positive sider.

Bogen er en præsentation af et langt liv i “mundhulens tjeneste”, og der lægges ikke fingre imellem. Man følger Oluf på hans mange rejser ud i verden for at dyrke andre relationer end end den faglige. Disse rejse giver ham et lidt større perspektiv på hans egen eksistentielle plads i verden. De mange historier beskriver hans barndom med emner som både svigt og forvirring. Man hører også om hans ungdom med forelskelser og sorg. Dertil hører man om hans lange arbejdsliv som tandlæge, hvor han, som man i alle andre job også gør, naturligt render ind i vanskeligheder, som synes uoverstigelige. Men hvordan løser han disse udfordringer.

Oluf ender paradoksalt nok i fængsel oppe i det nordlige Norge, og her følger man ham genvinde sin tillid til livet gennem sit efterfølgende arbejde som distriktstandlæge i Grønland. Oluf bliver endda også gift, men også skilt adskillige gange. Samlet set en bog om livet, som er karakteriseret gennem personen: Oluf. Der er mange muligheder for at reflektere over dele af ens eget personlige liv, gennem denne fortælling.

Bogen er på 312 sider og er udgivet af forlaget Attika. Klik, køb og læs mere her >>

Om forfatteren Jens Michael Høy

Jens Michael Høy (født d. 9. okt. 1940) har gennem mange år ført optegnelser (ala dagbøger og registre) over sit liv og sine rejser. Disse er offentliggjort på bloggen https://jenshoey.dk/. Jens har skrevet bogen “Lad verden falde til ro”, som i korte træk er et resumé af et fantastisk spændende liv som tandlæge.

Baggrundsmæssigt er han student fra Østersøgades gymnasium og har derefter studeret på den Polytekniske læreanstalt. Han har en embedseksamen fra tandlægehøjskolen i 1968 og har arbejdet som praktiserende militærtandlæge i Rønne på Bornholm. Derudover har han haft sin egen private praksis i et væld af byer og har arbejdet både i Danmark og på Grønland. Samt flere rejser i verdenen med sin professionelle baggrund.

Jeg kan se dig af Mari Jungstedt

Dette er 15’ende bind i Gotlandskrimiserien af Mari Jungstedt.

Læs vores artikel med omtale af dette 15’ende bind, hvor du også får et samlet overblik over de 14 øvrige bind i denne fantastiske krimiserie.

Klik her og læs mere >>