Normale mennesker af Sally Rooney er en fantastisk bestseller, som beskrives som “En fremtidig klassiker” af Guardian. Klik, køb og læs mere >>

Indledning til Normale mennesker af Sally Rooney

Connell og Marianne er vokset op i den samme lille landsby i Irland, men det er også det eneste, de har til fælles. Marianne bor i den hvide palævilla med den lange indkørsel, Connells mor gør rent hos Mariannes familie. Connell er populær og afholdt i gymnasiet, Marianne er en enspænder, og hun ved af smertefuld erfaring, at det er bedst at undgå de andre fra skolen. Men da Connell og Marianne en dag indleder en samtale i Mariannes køkken – der på en gang er kejtet og inciterende – bliver det begyndelsen på en kærlighedshistorie, der kommer til at vare mange år frem og ændre deres liv for altid.

Normale mennesker af Sally Rooney er en moderne kærlighedsfortælling om den store betydning ét menneske kan have for et andet menneskes liv, og om hvordan venskab og kærlighed, privilegier og magtforhold kan ændre sig igen og igen over tid.

Bestselleren “Normale mennesker af Sally Rooney” er udgivet af forlaget Rosinante (En del af forlaget Gyldendal). Romanen er på 280 sider. Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse af Normale mennesker af Sally Rooney – Del 1 af 2

I denne roman følger vi gennem en lang årrække, de to hovedpersoner, Connell og Marianne. Vi møder dem først da de går i gymnasiet. Her er Connell populær og Marianne lige modsat. De har egentlig aldrig talt så meget sammen før, men det bliver det vendt op og ned på en dag, da de efter skole, kysser hinanden. Dog vil Connell ikke have at nogen skal vide at de er sammen. De fortsætter med at være sammen efter skole og får en meget intim relation. Måske på grund af nysgerrighed, måske på grund af en brændende længsel efter at tilhøre nogen.

Uanset grunden er det starten på deres relation. En relation som igennem flere år tager både to skridt frem og et tilbage, og omvendt. Det får dog en brat slutning, da Marianne til sidst får nok af, at Connell holder det hele hemmeligt. Gymnasiet er slut, men de skal dog på samme college.
Marianne og Connell er som forbundet, men kan alligevel ikke rigtig få det til at fungere, og begge får da også nye kærester og tilværelser. Men stadig er de forbundet.

Forfatteren viser gang på gang, at alt kan vendes på en tallerken på et splitsekund og derfor er man som læser konstant på vagt overfor, hvad der mon nu vil ske med dem. Hendes evne til at skabe en kærlighedsfortælling, som ikke bare er en romantisk og overfladisk, men gribende. Rooney forstår at skabe en både realistisk og fængslende kærlighedsfortælling. Som læser føler man sig forbundet til Connell og Marianne. Man vil dem alt godt, og man involverer sig følelsesmæssigt i deres problemer.

Anmeldelse af Normale mennesker af Sally Rooney – Del 2 af 2

★ ★ ★ ★ ★

Rooney har et udsøgt talent for at skildre en altædende ungdomskærlighed og samtidig tegner hun nogle af de mest personlige portrætter. Hendes karakterer er så malende beskrevet i de små detaljer, at man levnede at forestille sig dem, og man føler, at man virkelig kender disse mennesker.
I bogen skifter Rooney mellem nutid og fortid, hvilket giver bogen en unik måde at fortælle sin historie på. I starten kan det virke en smule forvirrende, men når først historien lige tager fat, fanger men meningen og historien giver kun endnu bedre mening og spænding heraf.

Bøger.org giver Sally Rooneys Normale mennesker 5 ud af 5 stjerner. Når man læser Sally Rooneys roman, kan man ikke andet end at blive fanget af hendes kærlighedsfortælling. Fra start til slut sidder man som på nåle, for at finde ud hvad der skal ske med Connell og Mariannes forhold.

Det er en fremtidig klassiker og en bog som vil sidde dybt i en, når man først har læst den. Man kan ikke undgå at blive bevæget af fortællingen og det vil være en bog, som jeg selv vil fundere over, i lang tiden endnu. En bog som ikke kan anbefales nok. Mennesker kan virkelig forandre hinanden. Klik, køb og læs mere >>

Uddrag fra bogen “Normale mennesker af Sally Rooney

Her bringes en række citater fra bogen: Normale mennesker af Sally Rooney.

Hendes ansigt og hænder føltes varme. Han blev ved med at se på bogen, selvom han for længst måtte have læst hele bagsideteksten. Helt ned på celleniveau følte hun sig forbundet med hans krop, som om den banale bevægelse fra hans vejrtrækning var stærk nok til at gøre hende syg.

Kan du huske den anden dag, da du sagde, at du kunne lide mig, sagde han. Du sagde det i køkkenet, da vi talte om skolen.

Ja.

Mente du som en ven, eller hvad?

Hun så ned i skødet. Hun var iført en nederdel i bredriflet fløjl, og i lyset fra vinduet bemærkede hun, at den var plettet af fnuller.

Nej, ikke bare som en ven, sagde hun.

Ah, okay. Jeg har bare tænkt over det.

Han nikkede, som i sine egne tanker.

Jeg er ret forvirret over, hvad jeg føler, tilføjede han. Jeg synes, det ville være akavet i skolen, hvis der skete noget mellem os.

Ingen behøvede få noget at vide.

Afsløring

Han så op på hende, direkte, med fuld opmærksomhed. Hun vidste, at han ville kysse hende, og det gjorde han. Hans læber var bløde. Hans tunge bevægede sig antydningsvist ind i hendes mund. Så var det overstået, og han trak sig væk. Det så ud, som om han kom i tanke om, at han sad med bogen, og begyndte at kigge på den igen.

Det var dejligt, sagde hun.

Han nikkede, sank, så ned på bogen igen. Hans fremtoning var så genert, som om det havde været frækt af hende overhovedet at hentyde til kysset, at Marianne begyndte at le. Det fik ham til at se befippet ud.

Okay, sagde han. Hvad griner du ad?

Ikke noget.

Du opfører dig, som om du aldrig har kysset nogen før.

Det har jeg heller ikke, sagde hun.

Han skjulte ansigtet i hænderne. Hun lo igen, hun kunne ikke lade være, og nu lo han også. Hans ører var meget røde, og han rystede på hovedet. Lidt efter rejste han sig op, med bogen i hånden.

Lad være med at snakke om det her i skolen, okay? sagde han.

Som om jeg overhovedet snakker med nogen i skolen.

Om forfatteren Sally Rooney

Sally Ronney (1991) er født i County Mayo i Irland og har en kandidatgrad i amerikansk litteratur fra Trinity College i Dublin, hvor hun også bor. Hendes tekster har tidligere været bragt i Stinging Fly, Dublin Review og Winter Pages. Hendes debutroman ”Samtaler med venner” udkom til begejstrede anmeldelser i bl.a. The Guardian, The New Yorker og Kirkus, og blev udråbt til årets bedste engelsksprogede debut. Hendes roman ”Normale mennesker” er blevet filmatiseret til en serie i 12 episoder, der har været vist på Danmarks Radio (DR).

Specifikationer til bestselleren “Normale mennesker af Sally Rooney”

Forfatter: Sally Rooney
Titel: Normale mennesker
Sprog: Dansk
Sideantal: 280
Forlag: Rosinante
Udgivelsesår: 2020
Udgave: 2
Oplag: 2
Udgivelsestype: Bog
Indbinding: Paperback
ISBN: 9788702307627

Klik, køb og læs mere >>

Kærestekilo og singlesul af Michelle Kristensen

Klik og læs mere om bogen her >>

FAQ – Normale mennesker af Sally Rooney

👉 Hvem er Sally Ronney?

Sally Ronney (1991) er en irsk forfatterinde. Hun har en kandidatgrad i amerikansk litteratur fra Trinity College i Dublin, hvor hun også bor. Hendes tekster har tidligere været bragt i Dublin Review, Stinging Fly og Winter Pages. Hendes debutroman ”Samtaler med venner” udkom til begejstrede anmeldelser i bl.a. The New Yorker, The Guardian og Kirkus, og blev udråbt til årets bedste engelsksprogede debut. Hendes roman ”Normale mennesker” er filmatiseret til en serie i 12 episoder. Den kan bl.a. ses på DR1.

👉 Anmeldelse af Normale mennesker af Sally Rooney får 5 ud af 5 stjerner

Når man læser Normale mennesker af Sally Rooney, så kan man ikke andet end at blive fanget af hendes kærlighedsfortælling. Man sidder på nåle fra start til slut, for at opklare hvad der skal ske med Connell og Mariannes forhold. Der er ingen tvivl om at der er tale om en fremtidig klassiker. Du får en bestseller, der sidder dybt i dig i lang tid, når den er læst. Man gribes og bevæges af fortællingen. En bog som ikke kan anbefales nok. Mennesker kan virkelig forandre hinanden.