Forfatteren Puk Damsgård modtog den pressemæssige prestigefyldte Cavlingpris for sine journalistiske analyser og arbejde i det konfliktfyldte område Syrien og sit forfatterskab bag sin seneste bog “Ser du månen Daniel”. Puk Damsgård var også nomineret til Cavlingprisen tilbage i 2012 ligeledes for sit arbejde i Syrien. Prisen blev overrakt på Nationalmuseet i festsalen d. 8. januar 2016.

05. Puk Damsgård - Ser du månen DanielBogen “Ser du månen Daniel” er en bog af den prisvindende forfatter Puk Damsgård, der arbejdede som mellemøstkorrespondent for DR, som har skrevet og fortalt om den danske fotograf Daniel Rye, som var fanget som gidsel i 398 dage hos Islamisk stat i Syrien.

Bogen “Ser du månen Daniel” fortæller om fotografens kidnapning og om de 13 måneder i fangeskab i statsfængslet i Islamisk Stat i Syrien, hvor hele 24 gidsler fra vesten var under kontrol af “Jihadi John”.

Daniel Rye forlod fængslet i live juni 2014, som det sidste gidsel, der overlevede gidseltagningen. Resten af gidslerne blev myrdet.

“Ser du månen Daniel” er en bog, der skildrer, hvordan mennesker skaber venskaber, overlever tortur, bevarer håbet og hvordan familien takler situationen derhjemme, læs mere og køb bogen her >>

Ser du månen Daniel – høster stjerner i danske medier

Bogen “Ser du månen Daniel” høster stribevis af stjerner fra mediernes anmeldere og det giver vel også mening i og med at hun ligeledes opnåede den prestigefyldte Cavlingpris januar 2016.

Familiejournalen giver 5 stjerner og skriver eksempelvis “En af bogens mange styrker er, at man holder af Daniel Rye fra første side” (Politikens Forlag, 2015).

Jyllandsposten giver 4 stjerner og beretter “Det er en uhyggelig historie, man får kvalme af at skulle igennem de mange siders rædsler og mishandlinger, og det er ubegribeligt, at nogen har både helbred og psyke til at overleve så systematiske grusomheder” (Politikens Forlag, 2015).

Ekstra Bladet giver 5 stjerner og skriver “Puk Damsgård har begået en fremragende bog. Sammen med Daniel Rye bringer hun os igennem hele det menneskelige følelsesregister: frygt, smerte, ensomhed, skrøbelighed, mod, håb og glæde” (Politikens Forlag, 2015).

Information roser også bogen og skriver “Stærk og dyb fortælling om et gidsels mareridt. Puk Damsgårds bog om gidseltagningen af pressefotografen Daniel Rye hos Islamisk Stat balancerer fremragende mellem det velresearchede og det medfølende”  (Politikens Forlag, 2015).

Prisvindende bog og en stærk biografi

Den prisvindende bog beskriver også Islamisk Stat og søger efter at få svar på hvorfor Daniel Rye og øvrige gidsler blev frigivet, mens andre gidsler ikke blev sat fri og kom hjem til deres familie. Bogen er en stærk biografi, der giver et dybt indblik i hvordan man som menneske kan overleve og komme igennem totur og fangenskab og en bog, der beskriver, hvordan det er muligt at holde modet oppe og bevarer håbet – trods de vanvittige omstændigheder, læs mere og køb bogen her >>

05. Puk Damsgård - Ser du månen DanielKilder

Politikens Forlag 2015. Anmeldelser og omtale. Link: http://www.politikensforlag.dk/ser-du-manen-daniel/t-1/9788740028409