Idioten af Elif Batuman handler om Selin, der lige er begyndt på Harvard, og verden ligger åben. Året er 1995, og hun flytter ind på campus, skriver sig op til undervisning i emner, hun aldrig har hørt om. Hun bliver venner med den karismatiske og verdenskloge Svetlana. Nærmest ved et tilfælde påbegynder hun en korrespondance med Ivan, en lidt ældre matematikstuderende fra Ungarn. Snart lever de to mere gennem e-mails end i virkeligheden. Spørgsmålet er, hvor længe de kan udholde distancen.

Ved skoleårets udgang tager Selin til Ivan i Europa. Selins europæiske sommer minder ikke om noget andet, hun nogensinde har oplevet eller hørt om, og den bliver afgørende for hendes forståelse af sit gryende voksenliv.

Idioten er en fortælling om en ung, spirende forfatters vej ud i verden og videre ind i sig selv. En skildring af forelskelsens berusende forvirring og af de første skridt på vejen mod at finde sig selv og nærme sig sit kald.

Idioten af Elif Batuman er udgivet af C & K og distribueret af Politikens forlag. Romanen er på 441 sider.  Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse af Idioten af Elif Batuman 

★ ★ ★ ★ ✩
Selin er startet på college, og det vender op og ned på hendes hverdag. Pludselig er der mange spændende ting, som sker for hende, og pludselig er hun blevet en ung voksen. Vi følger hende i alle mulige former for dagligdags dilemmaer, og Vi er med hende i både stort og småt. Fortællingen er skrevet således, at man egentlig leder længe efter en handling, nærmest en rød tråd, men bogen vokser for én. Man lærer, at bogen netop er uformel, helt sin egen og at historien ligger i detaljen. I humoren, i de deltajerede beskrivelser og de utroligt velformulerede personkarakteristikker. Man lægger egentlig ikke mærke til dem, men de har sneget sig under huden på én, igennem hele fortællingen, og det er et fantastisk eksempel på, hvad det er Elif Batuman kan.

Batuman er ualmindeligt dygtig til sprog og har formået at skabe en spændende historie, selvom den ved første øjekast, ikke er en ”page-turner”. Hendes skrivestil er humoristisk intelligent, fængende, meget karakteristisk for hende selv som forfatter og umådelig velovervejet. Især er forholdet mellem hovedpersonen, Selin, og en anden vigtig karakter, Ivan, især fængslende. Batuman er dygtig til at fastholde læserens interesse, for netop at kunne lure og greje ham som person.

Personligt var jeg også vild med den måde hvorpå man i historien, også følger en anden historie, nemlig én som Selin læser i hendes russisk sprogundervisning. Her får læseren nemlig igennem bogen fortalt historien om en kvinde, som er ulykkeligt forelsket, og rejst til Sibirien, for at finde ham hun elsker. Det giver en god kontrast til bogen, at den lidt hverdagsagtige historie om Selin, bliver brudt op af den lidt mere dramatiske fortælling om Nina og hendes elskede i Sibirien. Hos Bøger.Org giver vi bogen 4 ud af 5 stjerner, for en velskrevet bog og en vidunderlig debut! Klik, køb og læs mere >>

Uddrag fra bogen “Idioten af Elif Batuman”

Efterår

Jeg vidste ikke, hvad e-mail var inden jeg begyndte på college. Jeg havde hørt om e-mail og vidste, at jeg i en eller anden forstand ville ”få” en. ”Du bliver så moderne,” sagde min moster der var gift med en datalog, ”når du sådan begynder at sende e – mails.” Hun lagde tryk på ”e” og holdt pause inden ”mails”.
Den sommer havde jeg hørt e-mail bliver nævnt oftere og oftere. ”Tingene forandrer sig hurtigt,” sagde min far. ”I dag på arbejdet var jeg på World Wide Web. Det ene øjeblik var jeg på Metropolitan Museum. Det næste var i Anıtkabir.” Anıtkabir, Atatürks mausoleum, lå i Ankara. Jeg havde ingen anelse om, hvad min far mente, men jeg vidste, at han ikke på nogen mulig måde kunne have været ”i” Ankara den dag, så jeg hørte ikke rigtig efter.

Den første dag på college stod jeg i kø ved et klapbord og fik til sidst udleveret en e-mailadresse og et midlertidigt password. En del af ”adressen” var mit efternavn – Karadaĝ, med små bogstaver og uden det tyrkiske ĝ som var stumt.

Klik, køb og læs mere >>

Om forfatteren Elif Batuman 

Elif Batuman er forfatter og har en ph.d. i litteraturvidenskab fra Stanford. Hun er fast skribent for The New Yorker. Hør hvad Elif Natuman fortæller om hendes bog og det at skrive samt leve.

Specifikationer til Idioten af Elif Batuman

Forfatter: Elif Batuman
Titel: Idioten
Sprog: Dansk
Sideantal: 441
Forlag: C & K
Udgivelsesår: 2019
Udgave: 1
Oplag: 1
Udgivelsestype: Bog
Indbinding: Hardback, indbundet
ISBN: 9788740044652

Klik, køb og læs mere >>

.

.
Et lille liv af Hanya Yanagihara er en fantastisk historie om, hvordan venskaber kan forme vores liv, og hvad vi vil ofre for dem?

Klik og læs vores anmeldelse af bogen her >>