Ingeborg Suhr Mad – Grundkogebog og køkkenskole er en klassiker og en moderne kogebog, hvor 8. ed. af kogebogen er på 550 sider udgivet på forlaget GAD i 2013 (Gad, 2016), har mere end 1000 opskrifter af hhv. kogebogsforfatter Katrine Klinken, der er kendt som forfatter til stribevis af kogebøger og som madskribent i magasiner i den danske presse. Elin Kirkegaard tidligere lektor på Suhrs og Professionshøjskolen Metropol og grundlæggeren af Suhr’s Husholdningsskole Ingeborg Suhr (1871 – 1969), som udgav kogebogen Mad tilbage i 1909 i den første udgave hoos forlaget Gjellerup (Wikipedia, 2016).  Klik, køb og læs mere her >>

19. Ingeborg Suhrs mad

Bogen “Ingeborg Suhr Mad – Grundkogebog og køkkenskole” præsenterer mere end 1000 klassiske, velafprøvet og moderne opskrifter. Kogebogen Ingeborg Suhr Mad er en solid grundkogebog, der også giver viden om både råvarer, madlavning og traditionel køkkenhåndværk.

Ingeborg Suhrs Mad er en spændende , inspirerende og uundværlig kogebog til alle, der savner en solid grundbog til madlavning og tilrettelæggelse af måltider i køkkenet.

Ingeborg Suhr Mad er som Fyens Stiftstidende skrev “Den ultimative grundkogebog“. Søndagsavisen skrev at “Ingeborg Suhr Mad” er “Tidssvarende med respekt for  traditionen” og endelig skrev Flensborg Avis at Ingeborg Suhr Mad “Vil være den eftertænksomme gave til de mange, der i øjeblikket rykker ud og væk fra mors eller fars køkkengryder“.

Samlet anbefales Ingeborg Suhr Mad som en kogebog til det veletablerede køkken eller til unge mennesker, som skal til at flytte hjemmefra og mangler en god og solid grundbog til livets spændende arbejde med måltider, retter og desserter i køkkenet. Klik, køb og læs mere her >>

.

Ingeborg Suhr Mad

En solid grundkogebog og køkkenskole i kogekunstens mange traditioner. Kigger man i 19. Ingeborg Suhrs madkogebogen, så rummer kogebogen kapitler med viden om de forskellige fødevaregrupper med en gennemgang af forskellige produkter indenfor hver enkelt produktkategori, samt en intro til, hvad der sker, når fødevarer klargøres, tilberedes eller lagres enten kemisk, mikrobiologisk og teknologisk. Teorien er givet i en passende størrelse uden at stikke helt af og blive for nørdet, men bogen giver en kort, fin og afbalanceret intro.

Kogebogen indeholder lidt teori og mere end 1000 opskrifter indenfor disse kategorier: Tilberedning og grundmetoder, krydderier og krydderurter, kornprodukter, kartofler, frugt og grønt, bælgfrugter, mejeriprodukter, kød, indmad, fjerkræ, vildt, fisk og skaldyr, æg, fond og supper, olier og fedtstoffer, sovse og dressinger, salater, smørebrød og sandwich, drikke, desserter, kager og sødt syltet.

Sidst i bogen er der en oversigt over omregninger af mål og vægt, eks. præciseres at 1 dl. = 6,7 spsk. = 100 mL, samt mange flere mål og omregninger, så man nemt kan omregne mål i alle opskrifter til det måleudstyr, man nu har hjemme i køkkenet. Klik, køb og læs mere her >

.

Kig i kogebogen og se indholdsfortegnelsen her

Kilder

Gad 2016. Mad. Grundkogebog og køkkenskole. Link: http://gad.dk/mad#

Wikipedia 2016. Ingeborg Suhr. Link: https://da.wikipedia.org/wiki/Ingeborg_Suhr