Hans Christian Andersens Eventyr er illustreret af Kasper Købke, der indtil denne bog er mest kendt for sine fotorealistiske værker tegnet med perfektion. Bogen om Hans Christian Andersen er både en bog for voksne, for børn og for eksperter og entusiaster indenfor HC Andersen og ikke mindst det historiske univers i HC. Andersens samtid, liv og virke. Klik, køb og læs mere om bogen her >>

96. Hans Christian Andersen - 5000 timer i HC Andersens fodsporKasper Købke er illustrator og stregen bag bogen om Hans Christian Andersen og Kasper Købke er ikke en tilfældig herre, og derfor blev han tildelt Årets Kunsttalent i 2010, og hans tegninger hænger verden over. Bogen om Hans Christian Andersen er helt unik, da den indeholder ekstra fortællinger og fortolkninger indbygget i illustrationerne. Kasper Købke beretter, at der er mellem 700 og op til 1000 forskellige referencer i de mange illustrationer i bogen, der illustrerer mere end blot eventyret.
Et af de eksempler, der er givet på dette er eventyret om “Nattergalen”, hvor der er indarbejdet et portræt af den svenske operasangerinde Jenny Lind, som var veninde med HC Andersen. Så der vil være et væld af muligheder, hvor den enkelte læser kan trække historiske og eventyrmæssige ekstra nuancer ud af værket om Hans Christian Andersen.

Bogen er på 148 sider, og bogen er udgivet af forlaget “Hans Christian Andersen Copenhagen ®” på hele 8 sprog, Klik, køb og læs mere om bogen her >>

.

Kasper Købke og Hans Christian Andersen

KasperKøbke_Photo_by_Adam_SundEn af de unikke ting ved denne bog og disse illustrationer, det er at bogen har en dyb historisk reference, og at den kan læses på så mange forskellige niveauer. Det er ikke blot eventyr om HC Andersen, men der er så meget mere. Dette bevidnes af “Ejnar Stig Askgaard”, som nok er en af de mennesker i Danmark, der ved mest om HC Andersen. Ejnar er overinspektør for Hans Christian Andersens hus i Odense, og Ejnar har arbejdet som sparringspartner for Kasper Købke undervejs i udformningen af denne bog.

Ejnar har udtalt følgende omkring Kaspers Købke flotte arbejde ”Købke er hædret for sin usædvanlige fotorealistiske streg. Hver enkelt tegning er ganske righoldig på detaljer, som er værd at studere, da de giver adgang til flere forståelsesniveauer. Detaljerne knytter sig ikke alene til de enkelte eventyr, men indeholder også referencer til eventyrdigterens liv, så man får en associativ adgang til digterens personlige livsrum og erfaringer. Bogen vil derfor begejstre både børn og voksne og sågar H.C. Andersen eksperter”. Klik og se flere børnebøger her >>

.

5000 timer med Hans Christian Andersen

Kasper Købke skriver i bogen, at “da han blev spurgt i 2014 om han havde lyst til at skabe tegninger til 14 af Hans Christian Andersens eventyr i en ny bog, så var jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at det vil være mig en meget stor ære at få lov til. At få mulighed for at fordybe mig i at skabe min egen fortolkning af H.C. Andersens eventyr, som alverdens børn og voksne har et helt særligt forhold til, takkede jeg med en stor portion ærefrygt selvfølgelig ja tak til“. Se arbejdet herunder:

Når Kasper Købke starter på en opgave, så arbejdes der intenst med opgaven, for når motivationen opstår, så skal den gribes. Kasper Købke har i runde tal anvendt 2,5 år i søgen efter vinkler og historier i og omkring Hans Christian Andersens liv og alt dette er udmøntes i 5000 timers arbejde med at produktion af fine, underfundige og perfekte illustrationer, men også et væld af timer med research af HC Andersens liv og arbejde. Men det er vigtigt, at understrege at der rent historisk er meget mere gemt i denne bog end enhver anden bog om Hans Christian Andersen, og ud over de fantastiske illustrationer, så er denne bog unik og rammer læsere differentieret, og det gælder som nævnt både børn samt voksne.

Klik herunder og se endvidere en video med godkendelse af forsidefotoet og en afslutning på et stort kapitel i Hans Christian Andersens fodspor:

Bogen om Hans Christian Andersen er skabt sammen med Nationalmuseet, H.C. Andersens hus i Odense, Den Gamle by i Århus, Tøjhusmuseet og mange flere.