Undergang af Søren Poder handler om et ældre ægtepar, der passer på sig selv og hinanden hjemme i rækkehuset i Hasselager, mens coronavirussen hærger. De følger samvittighedsfuldt myndighedernes retningslinjer, men trods påpasselighed og social distance rammer sygdommen dem alligevel. Dette tvinger paret fra hinanden, da hustruen må indlægges. Og da hovedpersonen, Niels, mister kontakten til sygehuset og sin hustru, står han pludselig ansigt til ansigt med sin egen sårbarhed og ensomhed. Undergang af Søren Poder er ikke en roman om corona, men pandemien udgør fortællingens ramme. Så læseren bliver undervejs også præsenteret for både egoisme og samfundssind. Romanen rejser også spørgsmålet om, hvor meget eller lidt der skal til, før folk vender ryggen til hinanden og fællesskabet.

Om Undergang af Søren Poder

Niels klamrer sig til troen på, at myndighederne har situationen under kontrol, men udenfor rækkehuset er virussen muteret til en langt mere aggressiv variant, dødstallet stiger, og anarkiet breder sig i takt med, at samfundets institutioner bryder sammen.

En nat trænger den brutale virkelighed ind ad hoveddøren og konfronterer Niels med en forandret verden, og nu er han nødt til at begive sig ud på en desperat rejse og et opgør med omgivelserne og sig selv, hvis han vil gøre sig håb om at se sin hustru igen. Spørgsmålet er, om det allerede er for sent.

Niels er historiens skrøbelige jeg-fortæller, der bliver tvunget til handling. Han tager læseren med på en vandretur, der hurtigt viser sig at være en decideret udviklingsrejse gennem et genkendeligt, men samtidig helt ukendt Aarhus. En by og en verden plaget af frygt, restriktioner, hamstring og såmænd også mangel på toiletpapir.

Undervejs møder Niels mennesker og havner i situationer, der udfordrer hans verdensbillede og værdisæt, og romanen sætter dermed fokus på en række almenmenneskelige grundvilkår samt de værdier og valg, der er med til at forme vores tilværelser.

Undergang er en spændende fortælling om isolation og medmenneskelighed. Om ondskab, anarki og et samfund i undtagelsestilstand, og om modet til at gå nye veje. Men Undergang er især en fortælling om kærlighed og viljen til at kæmpe for det, man holder af.

Bogen er udgivet af forlaget Brændpunkt og den er på 264 sider. Undergang af Søren Poder er udgivet både som E-bog, lydbog og fysisk bog. Forsiden på den fysiske bog ses øverst og forsiden på E-bogen se her. Klik, køb og læs mere >>

Om forfatteren Søren Poder

Søren Poder er oprindeligt uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt cand.mag. i journalistik og kommunikation fra Aarhus Universitet. Søren har i mange år arbejdet som journalist og lokalredaktør for Mediehuset Herning Folkeblad.

I 2015 debuterede han med ungdomsromanen Sidste skoledag (Turbine) om skoleskyderen Charles A. Ingreen. En fiktiv historie baseret på virkelighedens skoleskyderier rundt om i verden.

Sidste skoledag fik en flot modtagelse hos både anmeldere og læsere. I 2020 blev bogen fulgt op af ungdomsromanen På røven gennem natten (Brændpunkt). Temaet i På røven gennem natten er knap så dystert som i Sidste skoledag. Tempoet er højere og målgruppen desuden lidt yngre. På røven gennem natten har også høstet store roser hos anmeldere og læsere.

Søren Poders tredje roman, Undergang, udkom fra forlaget Brændpunkt den 3. juni 2021. Det er hans første roman for voksne, og historien er inspireret af coronapandemien, men tager tidligt en drejning, som er langt mere uhyggelig, end virkelighedens pandemi viste sig at blive. Heldigvis.

Klik her og få et overblik over alle bøger af Søren Poder >>

FAQ: Hvad handler “Undergang af Søren Poder” om?

👉 Hvad handler “Undergang af Søren Poder” om?

Romanen “Undergang af Søren Poder” handler om et ældre ægtepar, der passer på sig selv og hinanden hjemme i rækkehuset i Hasselager, mens coronavirussen hærger. Samvittighedsfuldt følger de myndighedernes retningslinjer, men trods påpasselighed og social distance rammer sygdommen og tvinger dem fra hinanden, da hustruen må indlægges.

👉 Hvem er Søren Poder?

Søren Poder er oprindeligt uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt cand.mag. i journalistik og kommunikation fra Aarhus Universitet. Søren har i mange år arbejdet som journalist og lokalredaktør for Mediehuset Herning Folkeblad. debuterede han med ungdomsromanen Sidste skoledag (Turbine) om skoleskyderen Charles A. Ingreen. En fiktiv historie baseret på virkelighedens skoleskyderier rundt om i verden. Derefter er det blevet til mange bøger, herunder romanen “Undergang af Søren Poder” til det vooksne publikum.