Sensorisk teori til gymnasiale uddannelser er en bog, der illustrere og beskriver menneskets evne bedømme fødevarekvalitet og evaluere stimuli med sanserne såsom høresansen, lugtesansen, synet, følesansen, smagssansen og smertesansen. Et indblik i alle disse stimuli er væsentlige i forhold til at kunne produktudvikle og karakterisere fødevarer uanset, hvor du måtte arbejde indenfor fødevarebranchen.

77. Sensorisk teori til Gymnasiale uddannelser. 3. ed., 2014 Forlaget Metropol af Michael RenéBogen “Sensorisk teori” er oprindelig forfattet til kurser målrettet bacheloruddannelser til studiedage, hvor gymnasier besøger universiteter og/eller professionshøjskoler og får et praktisk og et teoretisk indblik i, hvad man kan arbejde med på en bacheloruddannelse, hvor fødevarevidenskab indgår som en del af uddannelsens ramme. Derudover er bogen skrevet, så alle de gymnasiale uddannelser kan anvende materialet, som supplement samt en perspektivering af fag som biologi, fysik og kemi i relation til bl.a. fødevarevidenskab med praktiske forsøg og teori om sansning, fysiologi, fødevarekvalitet og kemi.

Bogen er anvendes bl.a. på Professionsbacheloruddannelsen og studieretningen “Ernæring og Sundhed” og bogen anvendes ligeledes på gymnasier hele landet rundt. Bogen om sensorik er forfattet af Michael René og bogen er på 67 sider med 4 praktiske øvelser og 2 teoretiske øvelser, som kan anvendes i undervisningen, Køb her >>

Bogen fås som E-bog. Klik her og køb Sensorisk teori som E-bog >>

.

Sensorisk teori – Indhold i bogen til gymnasier og til bacheloruddannelser

Både i gymnasiet og på bacheloruddannelser er det væsentligt at koble teori med praksis. Bogen “Sensorisk teori til gymnasiale uddannelser, 3. ed.” er en bog, der kobler praksis, som fødevarer, sansning og evaluering af mad med teori. Hvorfor smager én sødetablet med aspartam sødt, når man kommer den i kaffen, mens det smager bittert hvis man kommer 10 eller flere sødetabletter med aspartam ned i kaffekoppen? Dette er én af de mange både teoretiske og praktiske problemstillinger, der forklares kemisk og fysiologisk i bogen.

Bogen “Sensorisk teori” præsenterer sensorisk videnskab ud fra både fysiologi, biologi og kemi, både med teori, metoder samt øvelser, der kan generaliseres og anvendes til produktudvikling, analyse og karakterisering af fødevarer og koncepter. Praktisk gennemgås de menneskelige sanser samt nerverespons. Dernæst præsenteres forskellige relationer mellem sanserne og madens sensoriske profil. Der gives en række forslag til metoder, som kan anvendes til produktudvikling af mad og måltider. Bogen præsenterer også ”Kvalitet” som begreb koblet på fødevarer, da kvalitet af madoplevelse er enormt kompleks, der er som bekendt mange variable, der har indflydelse på den samlede madoplevelse. Dertil er der 5 konkrete øvelser, med en lang række opgaver og spørgsmål, der favner teorien i bogen.

Sensorisk teori 3. ed. 2014, hvad er det nye i 3. udgave?

I 3. ed. af bogen “Sensorisk teori til gymnasiale uddannelser” er bogen udvidet med en triangeltest, meget mere teori, flere eksempler og nye illustrationer.

Målgruppen for “Sensorisk teori” 3. ed.

Fagbogen “Sensorisk teori” giver en god introduktion til sensorisk videnskab og vores sansers fysiologi samt kemiske processer målrettet både alle naturvidenskabelige bacheloruddannelser, kokkeuddannelser, gymnasiale uddannelser og professionsbacheloruddannelserne, som alle omhandler fødevarer og madkvalitet. Bogen er skrevet i et enkelt og letforståeligt sprog og teorien fra bogen illustreres i en lang række praksisnære øvelser.

.

Michael René, Sensorisk teori til Gymnasiale uddannelser. 3. ed., 2014 © Forlaget Metropol, København 2010. ISBN-13: 978-87-7392-701-4. Anmeldelse >> Læs omtale og bagsiden her >>

Køb her >>

.

.

.

Andre bøger, der handler om mad, fødevarer og måltider

Herunder præsenteres en række andre bøger, der handler om mad og måltider, klik og læs mere om de enkelte bøger:

______________________________________________________________________

Ingeborg Suhr Mad

Ingeborg Suhr MAD
Klik, køb og læs mere
 >>

Fødevarer og Kvalitet
Klik, køb og læs mere
 >>

Mad, mennesker og måltider
Klik, køb og læs mere
 >>

11. Service er marketing 16. Ernærings- og fødevareleksikon 142-madsociologi-af-jon-fuglsang-og-naja-buono-stamer

Service er marketing
Klik, køb og læs mere >>

Ernærings- og fødevareleksikon
Klik, køb og læs mere
 >>

Madsociologi
Klik, køb og læs mere
 >>

Mikrobiologi – Systematik, vækst og fødevarer >>

Moderne marketing 3. ed. 
Klik, køb og læs mere >>

Ledelse i teori og praksis
Klik, køb og læs mere
>>

141-mad-og-aestetik-af-helle-broennum-carlsen

Mad og Æstetik
Klik, køb og læs mere >>

Sensorisk teori, metoder og øvelser
Klik, køb og læs mere >>

Brygning af æblecider
Den store bryggeguide og smagstest og æblesorter
Klik, køb og læs mere
 >>

Levnedsmiddelhygiejne 03. Opskrift på æblecider - Sådan laver du din egen cider

Levnedsmiddelhygiejne
Klik, køb og læs mere
 >>

Opskrift på æblecider
Sådan brygger du din egen cider

Klik, køb og læs mere >>

Håndbog i praktisk hjælp
Klik, køb og læs mere >>

saxo

Saxo.com – Danmarks største udvalg af bøger, klik og find din bog her >>

.

 .